تست تیروئید

تست های تیروئید

آزمایش تیروئید در جهت جلوگیری از ابتلا به بیماری های تیروئیدی انجام می گیرد. برخی دیگر از کاربردهای آزمایش تیروئید بررسی اختلالات غده تیروئید از قبیل کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، گواترو ندول تیروئید می باشد. که برای تشخیص آن هورمون تحریک کننده تیروئید و هورمون های T3 و T4 در خون اندازه گیری می شوند.

 • با وجود آنکه نیازی به ناشتا بودن، قبل از انجام آزمایش تیروئید نیست اما بهتر است برای جلوگیری از تاثیر گذاشتن کدورت ناشی از مصرف مواد غذایی پرچرب بر نتیجه آزمایش، حدود سه ساعت قبل از انجام آزمایش از مصرف غذا خودداری نمایید.

نکات مهم قبل از آزمایش تیروئید چهارده نکته کلیدی و اساسی که باید قبل از انجام آزمایش تیروئید، رعایت شود را در ادامه تبیین می کنیم:

 • از کشیدن سیگار و مصرف دخانیات، به مدت دوازده ساعت پیش از انجام آزمایش تیروئید خودداری کنید.

 • در صورت مصروف داروهای دیگر و داشتن سوابق بیماری غیر از تیروئید، مسئولین آزمایشگاه را از سوابق دارویی و بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید با خبر سازید. همچنین با پزشک معالجتان حتما در خصوص بیماری های دیگری که به آن مبتلا هستید و یا داروهای دیگری که مصرف می کنید به طور کامل و دقیق صحبت کنید. یکی از مهم ترین مسائل درمانی در خصوص هر بیماری آن است که پزشک از سوابق پزشکی شما مطلع باشد.

• با وجود آنکه نیازی به ناشتا بودن، قبل از انجام آزمایش تیروئید نیست اما بهتر است برای جلوگیری از تاثیر گذاشتن کدورت ناشی از مصرف مواد غذایی پرچرب بر نتیجه آزمایش، حدود سه ساعت قبل از انجام آزمایش از مصرف غذا خودداری نمایید.

• در صورتی که عمل جراحی را پشت سر گذاشته اید، تا دو هفته پس از تاریخ انجام عمل، از دادن آزمایش تیروئید، خودداری کنید.

• مصرف قرص های ضدبارداری، آسپرین با دوز بالا و … موجب می شود که میزان ترشح هورمون تیروئید افزایش یابد.

 • بهتر است آزمایش تیروئید در ساعات آغازین روز صبح زود انجام شود.

• 24 ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف قرص تیروکسین خودداری کنید.

• حدود یک هفته قبل از انجام آزمایش تیروئید از مصرف داروهایی مانند قرص های مکمل و ویتامینه خودداری کنید.

 • حتی بیماری هایی مانند آنفولانزا و سرماخوردگی شدید بر نتیجه آزمایش اثر دارند. در صورتی که مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا هستید تا زمانی که به طور کامل بهبود نیافته اید، از انجام آزمایش بپرهیزید.

• میزان نرمان در آزمایشات تیروئیدی دوران بارداری با سایر زمان ها متفاوت است.

• خون گیری به منظور آزمایش تیروئید باید قبل از مصرف دوز دارویی روزانه انجام شود.

 • اگر آزمایش به صورت رادیواکتیوتی انجام می شود، بیمار باید حداقل از دو هفته قبل اسکن ایزوتوپ انجام نداده باشد.

• اگر شغل تان به نحوی است که ارتباط مستقیم با حیوانات دارید این موضوع را به مسئولین آزمایشگاه اطلاع دهید.

 • از چند ساعت پیش از انجام آزمایش از مصرف چای و قهوه خودداری کنید؛ چرا که ممکن است روی نتایج آزمایش تاثیر بگذارد.

 هورمون محرک تیروئید TSH نام دارد. یکی از مهمترین فاکتورهایی که در آزمایش تیروئید مورد بررسی قرار می گیرد، میزان TSH خون برای مورد بررسی قرار دادن عملکرد تیروئید است. TSH را غده هیپوفیز مغز تولید می کند. نتیجه تولید TSH، تیروئید برای ترشح هورمون های T3 و T4 تحریک می شود. در حقیقت عملکرد تیروئید وابسته به ترشح TSH است. در صورتی که میزان TSH خون فرد آزمایش دهنده، بالا باشد نشان از کم کاری تیروئید دارد و اگر مقدار آن پایین تر از رنج طبیعی باشد، نشان از پرکاری تیروئید دارد. چرا که زمانی که تیروئید کم کار باشد غده هیپوفیز با افزایش تولید TSH تلاش می کند تیروئید را برای ترشح هورمون های اساسی و لازم بدن، تحریک کند.

یکی از توصیه های مهم به افراد این است که، در صورت مشاهده هر گونه علائم و نشانه های اختلالات تیروئید، بهتر است با مشورت و تجویز پزشک آزمایش تیروئید انجام دهید و از به تعویق انداختن آن خودداری کنید. بهترین زمان انجام آزمایش تیروئید بهترین زمان برای انجام آزمایش تیروئید صبح زود است. معمولاً در زمان از خواب بیدار شدن و پس از حداقل ۸ تا ۱۲ ساعت ناشتا بودن. در این زمان، سطح هورمون‌های تیروئید در بدن بیشترین استحکام خود را دارد و انجام آزمایش در این زمان می‌تواند دقت و صحت نتیجه را افزایش دهد. اما به هر حال، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و طبق توصیه های ایشان عمل کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

09124580862
اسکرول به بالا